Марк Хант го предизвика Жуниор дош Сантош

Hant i santos borba

Во 2013 година Жуниор дош Сантош му ја предаде титулата во тешка категорија на каин Веласкез кога легендата на К-1 беше во најдобра серија во кариерата од четири последователни победи во октагонот.

 Неколку години пред тоа, пак, од УФЦ направија подглавен настан на УФЦ 160 од средба меѓу Хант и ЈДС, а победникот требаше да добие шанса да се бори за титулата во тешка категорија.

 Она што следеше, беше една од најпознатите и најубавите битки во историјата на УФЦ – Хант и Дош Сантош во откагонот беа речиси 15 минути, дарувајќи им на навивачите борба од соништата.

 Во последните минути на последната рунда поранешниот шампион во тешка категорија брутално го нокаутира Хант со удар од вртење.

 Агресивното финале беше шлаг на тортата, помодарство, средбата апсолутна класика.

 Две години подоцна, има веројатност дека Дош Сантош и Хант повторно ќе се сртенат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО