Марио Нелоски – седумкратен државен првак во џудо, силна волја и дух за успеси (ВИДЕО)

Марио Нелоски е 18 годишен пациент со цистична фиброза. И покрај болеста, тој реди големи успеси во џудо и тренира шест пати неделно. Марио сè уште го чека лекот трикафта од државата.

Ова е приказната што ја објави за Марио порталот Видивака.мк.

Вреди да се погледне видео-приказната на Види вака, бидејќи е голема мотивација за сите да се занимаваат со спорт.

Фото: ММС.мк

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО