Марија Петровска и Андреј Ангеловски освоија бронзи на Младинската Карате 1 лига во Софија

Марија Петровска  и Андреј Ангеловски освоија бронзени медали на Карате 1 Младинската лига во Софија,Бугарија.

Вчера освоивме три бронзени медали и со денешните два тоа се пет. Во суштина овие каратисти се здобија со добри стартни позиции за квалификациите за младинските Олимписки игри во Буенос Аирес, Аргентина, во почетокот на септември.

Резултати
-54 кг, кадети
strong>Марија Петровска (Металург) – Вендула Штепанова (Чешка) 4-3
Марија Петровска (Металург) – Стафанија Собалева (Белорусија) 5-2
Марија Петровска (Металург) – Ерика Батакујевик (Данска) 0-7
Репасаж
Марија Петровска (Металург) – Марија Пратс Франко (Шпанија) 2-0
Марија Петровска (Металург) – Маргарита Мешчеријакова (Русија) 4-3
За бронза
Марија Петровска (Металург) – Елина Сиелимиениева (Украина) 0-0

-45 кг,кадети 14 години
Андреј Ангеловски (Олимпик спорт) – Арт ујкаши (Црна Гора) 4-1
Андреј Ангеловски (Олимпик спорт) – Константин Черненко (Украина) 1-1
Андреј Ангеловски (Олимпик спорт) – Микита Григира (Украина) 1-4
Репасаж
Андреј Ангеловски (Олимпик спорт) – Руслан Палиев (Русија) 6-0
Андреј Ангеловски (Олимпик спорт) –Аринит Мани (Косово) 5-1
За бронза
Андреј Ангеловски (Олимпик спорт) – Анри Петерсонс (Латвија) 1-0

Петар Аврамов во кати до 14 години и Хамза Зулали во 55 кг до 14 години ги освоија петите места.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО