Малик Скот: Вајлдер ќе го нокаутира Усик за неколку рунди

Тренерот на поранешниот шампион на ВБЦ во тешка категорија Дионтеј Вајлдер (43-2), Малик Скот изјави дека неговиот штитеник уште во првите рунди ќе го нокаутира шампионот на ВБА, ИБФ и ВБО во тешка категорија, Александар Усик (20-0).

Во последните месеци Вајдлер неколку пати изрази желба да се бори со Украинецот. И Усик беше подготвен да се бори со Вајдлер откако Тајсон Фјури го прозва Ентони Џошуа.

Сепак, сè се промени откако Фјури го победи Дерек Чисора и го предизвика Усик. Ова речиси сигурно ќе биде следната борба што ќе ја гледаме. Сепак, Скот не го интересира ова и предвиде борба меѓу Вајлдер и Усик.

Ако му се верува на предвидувањето на Малик, тогаш Усик ќе го напушти рингот со прилично голема штета.

„На Дионтеј ќе му требаат само неколку рунди за да го победи Усик. Вајлдер ќе ќе го здаде ударот. Усик ќе го напушти рингот со црни очи и лузни. Александар ќе биде нокаутиран“, изјави Скот во интервју за Кејт Абдо.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО