Макпетрол успешен и на Шампионатот на балканските земји со 5 поединечни и три медали од екипниот дел

Каратистите на Макпетрол и Шампионатот на балканските земји за кадети, јуниори и У-21 во Скопје ги продолжија со успесите од вчера и освои 5 медали – 2 златни, 1 сребрен и 2 бронзени во поединечна конкуренција, како и три сребрени медали во екипна конкуренција.
Златни медали освоија, Абдурахим Идризи и Глигор Петков, Роберто Ацковски – сребрен, а Стефан Стојановиќ и Даријан Ризмановски бронзени.
Сребрен медал во У-21 екипно освои Глигор Петков, а Витомир Трајковски и Данило Божовиќ освоија сребра во екипна кадетска конкуренција.

https://www.facebook.com/bobi.ackovski.5/videos/2999807190052087/

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО