Македонските кунг фу вушу натпреварувачи освоија 11 медали во Нови Бечеј, Марко Андонов најдобар јуниор на турнирот (ФОТО)

508

На 15. Меѓународен кунг фу вушу турнир одржан на 07 септември во Нови Бечеј, Србија, македонските претставници освоија 11 медали – 8 златни, 1 сребрен и 2 бронзени, а Марко Андонов е прогласен за најдобар јуниор.

Медалите ги освоија:

1.Костиќ Предраг – 65 кг златен медал

2. Бранко Пандев -55 кг златен медал

3. Драган Пандев -32 кг златен медал

4. Ристе Чавков -26 кг златен медал

5. Александар Арапов -26 кг златен медал

6. Марко Андонов -65кг златен медал и прогласен за најдобар јуниор на турнирот со пехар

7. Коцева Олгица -55 кг златен медал

8. Лазаревска Бојана – 65 кг златен медал

9. Александар Деловски – 55 кг сребрен медал

10. Славе Деловски -75 кг бронзен медал

11. Асан Есадовски -70 кг бронзен медал

„Сите натпреварувачи со голема желба и љубов ги бранеа боите на својата земја во многу голема конкуренција од 150 учесници од 7 земји“, вели тренерот Горан Андонов.

Тренерскиот тандем Зоран Спасов и Горан Андонов се задоволни од успехот на своите натпреварувачи и со уште поголем елан за работа ќе се подготвуаат за наредни светски и европски турнири , а можеби и Олимпијада, бидејќи вушу како спорт е на вратата на влезот за Олимписките игри.