Македонските каратисти најуспешни на „Скопје куп 13 Ноември“ со 67 медали

Македонските каратисти на Меѓународниот карате турнир „Скопје куп 13 Ноември“или како што европските карате кругови со години го насловуваат „Вадо кај Европско првенство“ во Скопје и денес беа успешни и освоија уште 15 медали и со вчерашниот ден вкупно имаат 67 медали – 28 златни, 19 сребрени и 20 бронзени.

Македонија е најуспешна на турнирот, потоа следуваат Романија, Англија, Белгија, Унгарија, Шкотска…

Резултати:

Џокиќ Реми – злато, жени -47 кг 10-11 години
Немања Младеновиќ – злато, +40 кг 10-11 години
Пане Патраклиски – сребро, +40 кг 10-11 години
Ветон Муареми – бронза, +40 кг 10-11 години
Мевран Мемеди – злато, -40 кг 10-11 години
Марко Џорлев – сребро, -40 кг 10-11 години

Ката тим мажи Македонија – злато, 12/13 годни
Ката тим жени Македонија – злато, 8-11 години
Ката тим жени Македонија 2 – сребрен, 8-11 години

Јуниори
Кумите тим мажи Македонија  – злато

Сениори
Кумите тим жени Македонија – бронза
Кумите тим мажи Македонија – злато

Ветерани
Ката тим мажи Македонија – сребро
Кумите тим мажи – Македонија – златен

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО