Македонија со двајца боксери на „Мустафа Хајруловиќ -Талијан“

Македонија ќе учетсвува со двајца боксери на Меѓународниот турнир „Мустафа Хајруловиќ -Талијан“ во Сараево, Босна и Херцеговина.

За нашата земја ќе настапат Шеро Мамутовски од БК Куманово во категорија 51кг каде кој во полуфиналето ќе се сретне со боксер од Шпанија, додека Петар Арсовски (54 кг) од БК Чаир ќе се бори со подобриот од мечот на боксерите од БиХ и Романија.

Полуфините средби се 22 септември, додека финалето е во сабота на 24-ти.

На турнирот, кој е во календарот на ЕУБЦ, учествуваат боксери од 21 држава.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО