Македонија со 45 аикидисти учествуваше на големиот семинар во чест Љубомир Врачаревиќ

Викендов во Блеград се одржа семинарот во чест на родоначалникот на реалното аикидо Љубомир Врачаревиќ на кој учествуваа аикидисти од Србија и Македонија. Врачаревиќ почина пред 10 години, а негoвиот пат продолжува предводен од ќерките Ана и Сања Врачаревиќ.

Македонија предводена од мајсторот на реалното аикидо, Ѓуро Илиќ, настапи со 45 спортисти. Илиќ имаше своја сесија на семинарот.

На семинарот учествуваше и каратистот Милан Димириески кој живее во Белград.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО