Македонија со 20 кикбоксери на Светскиот куп во Будимпешта

Македонија на 29. Унгарски Светскиот куп во кик бокс во Будимпешта, Унгарија, од 14 до 16 јуни ќе настапи со 20 натпреварувачи.

Боите на Македонија ќе ги бранат:

-60 кг Калин Бабоски  – млади јуниори, лоу кик
-37 кг Митко Чавков – млади кадети, поинт фајт
-69 кг Марио Цветановски – јуниори, кик лајт
-60 кг Марија Димовска – млади јуниори, лоу кик
+94 кг Александар Димовски – ветерани, кик лајт
-55 кг Мартина Јовановска – постари кадети, кик лајт
-84 кг Стефан Јовчевски – сениори, кик лајт
-33 кг Христијан Колев – деца, поин фајт
-69 кг Петар Лазев – јуниори, кик лајт
-69 кг Данило Методиевски – јуниори, кик лајт
-71 кг Силвио Мировски – постари јуниори, лоу кик
-71 кг Столе Митев – сениори, лоу кик
-71 кг Максим Митровски – постари јуниори, К1
-63 кг Исмаил Мутлу – порати кадети, кик лајт
-69 кг Дарио Спасовски – порати кадети, кик лајт
-60 кг Кристина Спиркоска – сениори, лоу кик
-55 кг Јадранка Темелкова – јуниори, кик лајт
-83 кг Антонио Трендов – млади јуниори, лоу кик
-63,5 кг Александар Василевски – сениори, лоу кик
-63 кг Јосиф Велковски – јуниори, кик лајт

На Светскиот куп настапуваат 2272 кикбоксери со 3339 натпрварувачки влезови од 382 тима од 50 држави.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО