Македонија со 13 боксери на Опен Балкан – Златна чивија во Шабац

На 4 ноември (сабота) ќе се одржи третиот боксерски турнир Опен Балкан – Златна чивија во Шабац, Србија. Македонија ќе настапи со 13 боксери.

За Македонија на Опен Балкан – Златна Чивија ќе настапат:

Кадети (2009/2010)
40 кг Петар Трајчевски (Алексо Огеновски)

Јуниори (2007/2008)
60 кг Синиша Талевски (Пелистесрки јунак)
66 кг Јоаким Јовановски (Пелситерски јунак)

Младинци (2005/ 2006)
40 кг Арабел Рустемовски (Пелистесрки јунак)
48 кг Мартин Јузмески(А. Огеновски)
48 кг Бајрам Мамутовски (Куманово)
57 кг Ардијан Рустемовски (Пелистесрки јунак)
63,5 кг Лука Трифуновиќ (Илинден)
71 кг Енис Алиу (Алексо Огеновски)
71 кг Стефан Цингароски (Универзалци)
85 кг Филип Горшоски (Универзалци)

Сениори (1983/ 1984)
54 кг Филип Митровски (Пелистесрки јунак)
60 кг Димитар Ѓоревски (Алексо Огеновски)

Боксерите ќе ги водат тренерите Васко Цубалевски, Владимир Цекиќ, Александар Јовановски, Мухамед Али и Дарко Сумуновски.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО