Маестрална завршинца на Дан кју – 5 медали на „Бар опен 2019“

121

Дан кју има успешна завршница на годината на заминување освојувајќи пет медали на Меѓународниот џиу џицу турнир „Бар опен 2019“ во Бар, Црна Гора, од кои 2 златни, 2 сребрени  и 1 бронзен.

Катерина Ацевска освои два медала, златен во У-16 и сребрен во У-18, а радува и златото на Зоран Колевски во У-14. Ова значи дека полека созреваат како натпреварувачи и се конкурентни и во поврзрасните категории.

Медалите ги  освоија:

1.Зоран Колевски У-14, -34 кг -злато

2.Антонио Стојчески У-12 -46 кг – сребро

3.Дарко Стојановски У-12 +50 кг – сребро

4.Јаким Колевски У-14 -50 кг – бронза

5.Катерина Ацевска У-16 – злато, У-18 – сребро.

Ipon.mk