Лука Трифуновиќ е најдобар боксер на „Арена куп 2024“

Лука Трифуновиќ од БК Илинден е прогласен за најдобар боксер на второто издание на Меѓународниот боксерски турнир „Арена куп 2024“ што се одржа денес во Скопје во организација Боксерскиот клуб Чаир.

На турнирот беа пријавени 56 боксери од 14 клубови од Македонија.

Борбите се одржаа во „Борис Трајковски“.

Резултати Арена куп:

Кадети
42 кг Фејзи Демиров (Фамилија Демирови) – Петар Трајчовски (Алексо Огненовски) 2-0
46 кг Арон Скендери (Синди) – Џанер Биљали (Куманово 84) 2-0
48 кг Еди Јкаупи (Шкендија но л.) – Туран Демиров (Ф. Демирови) 0-2
54 кг Алберт Ибрахими (Шкендија но л.) – Амат Асанов (Ф. Демирови) 2-0
57 кг Иса Бајарам (Пинк пантер тим) – Димитар Талимче (Ас) 2-0

Јуниори
46 кг Илија Ѓоргиев (Пелистерски јунак) – Џанер Мемедов (Пинк пантер тим) 2-0
54 кг Бојан Трајковски (10/60) – Бирџан Еминов (Ф. Демирови) 0-2
63 кг Леонит Симонов (Штип) – Димитар Ѓоревски (А.Огненовски) 0-2
62 кг Влатко Димески (Ас) – Синиша Талевски (Пелистерски ј.) 0-2
66 кг Саити Ерион (Шкендија но л.) – Иле Маневски (Штип) 2-0
70 кг Бојан Георгеив (Штип) – Арион Даути (Синди) 0-2

Младинци
57 кг Агушев Абуталил (Ф. Демирови) – Омер Абдули (Чаир) 0-2
67 кг Наум Стојановски (А.Огненовски) – Рион Бајрами (Шкендија но л.) 2-0
71 кг Методија Петковски (Шкендија но л.) – Лука Трифуновиќ (Илинден) 0-2

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО