Лук Рокхолд: УФЦ е мафија која сака да те згази

Овој викенд Лук Рокхолд се враќа во октагонот по тригодишна пауза, ќе соочи со Пауло Коста. Тие ќе се сретнат на главниот настан на УФЦ 278 во Јута, САД.

Додека поранешниот шампион во средна категорија е фокусиран на својата претстојна борба, сепак зборува за уште една борба, а тоа е онаа со промотивната машина на УФЦ.

Лук тврди дека УФЦ е мафија која сака да те згази. За време на неговото отсуство од борбите Лук беше многу критичен кон УФЦ за нивните деловни практики. Рокхолд објасни дека неговите проблеми со компанијата датираат од промотивно деби во 2013 година.

„Штом ќе ја изгубите титулата, тие не ве почитуваат. УФЦ е мафија. Во оваа борба, кога ќе ја изгубите својата моќ, овие луѓе се обидуваат да ве нагазат, а вие само возвраќате, а тоа е постојана битка.

Ова е досадно. Ова е грубо и одвратно. Потребна е промена и не се плашам да го кажам тоа. Сè што ќе кажам е вистина и точно.

Нема да си ја гризам усната и така да кажам затоа што треба да почекам да добијам сила и позиција. Така е, а тоа е она што ме налути околу борбата.

Мислам дека тоа се случи во моментот кога дојдов во УФЦ. Влегов и веднаш не ме почитуваа.

Требаше да се борам со Витор Белфорт, а тие го штитеа за да може да ги користи сите стероиди на светот и да биде нивниот бразилски суперхерој. Да, тоа беше непочитување од самиот почеток.

Богатите стануваат побогати и секогаш е битка да се потисне еден за да се изгради друг. Значи, не е само УФЦ, не е само Вајт. Навистина го има насекаде. Нема многу правда и вистински луѓе на овој свет.

Ги ставаме нашите животи на линија, а овие луѓе таму се однесуваат како да го прават она што е најдобро за нас. Бизнисот се менува. Дана Вајт само се обидува да го следи Конор Мек Грегор.

Вајта им дава на децата поразвратен начин на живот. Некој ми рече дека му дале на ова дете од Full Send 250.000 долари без причина. А тогаш тој е таму и вели дека го добиваме она што го заслужуваме.

Дана, ќути. Што правиш ? Со него сум во добри односи, но ќе ја кажам вистината. Знае дека тоа е вистината“, изјави Рокхолд за Ариел Хелвани на The MMA Hour.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО