„Љубљана опен“ нов предизвик за Хва ранг ИТФ

155

Таеквондо клубот Хва ранг ИТФ од Лескоeц-Охрид во скратен состав ќе учествува на 17-иот Меѓународен турнир „Љубљана опен“, еден пислните ИТФ турнири за пролетната натпреварувачка сезона на Балканот и пошироко.

На овој турнир охридскиот клуб ќе учествува во скратен состав, додека наредниот викенд во поголем состав ќе учествува на Гран при турнирот во Зворник, Босна и Херцеговина. Во и сто време Хва ранг ИТФ го најавува својот турнир на 22 јуни во СРЦ „Биљанини извори“, на кој ќе претстават во полн состав.