Логан Пол ниту не се испоти! Го доби Данис со дисквалификација, на крајот дојде до голем хаос во рингот

Се што и претходеше на оваа борба се покажа како сосема спротивно. Колку што Дилон Данис го малтретираше Пол на социјалните мрежи, толку и тој доби ќотек во рингот. Згора на тоа, бројот на тупаници што ги упати е помал од бројот на објави на социјалните мрежи пред мечот.

За првата рунда треба само да кажеме дека Данис цело време имаше „дабл дек“, односно постојано ја држеше блокадата, а тешко е да се запамети дали воопшто зададе удар, ако не го брои клинчот. Пол беше тој што задаваше удари, додека неговиот противник само беше во одбрана и веројатно се обидуваше да го истроши. Ништо многу не се смени во следната рунда, освен што публиката почна да свирка поради недостигот на акција. Тоа се смени на половина минута пред крајот кога Пол агресивно го нападна Данис и упати низа удари, но овој успеа да го преживее налетот и да влезе во третата рунда.

На почетокот на третата рунда Данис продолжи да изгледа како боксерска вреќа, а неговиот план остана ист – да го измори Пол. Во еден момент само се фрли на подот, го направи таканареченото „чуварско повлекување“ и си заработи уште поголема омраза од публиката. Пол продолжи да го прави тоа што го правеше во остатокот од натпреварот и стигна до лесна победа. Четвртата рунда, конечно, барем навидум, донесе меѓусебна акција бидејќи и Данис почна да задава удари, но не му требаше многу време за да се врати на „стоечката фетус положба“. На крајот од рундата Пол нападна малку посилно, а кога заѕвони за крај, Данис го фати со гилотина, но мораше да го пушти. Признаваме, мислевме дека ќе го направи тоа порано.

Ако планот беше да се измори Пол, тогаш логиката наложи Данис конечно да замине бидејќи немаше шанси да победи по одлука на судиите. Меѓутоа, таму немаше логика. Пол беше тој што нападна како да бара нокаут додека Данис продолжи да се засрамува со својот пристап. Кога заврши оваа рунда, тој сакаше да му влезе в лице на Пол и почна да му се заканува, но беше разделен. „Само уште три минути од оваа тортура“, сигурно го имал ова на ум. Се разбира, ако некој мислел дека направил нешто значајно во последната рунда – не го сторил тоа. Токму кога помисливме дека е готово, еден куп луѓе скокнаа во рингот и изби голема тепачка, а тажно е што Данис удри повеќе удари кон обезбедувањето во таа секвенца отколку кон Пол во целата борба.

Пол на крајот славеше со дисквалификација, а по борбата рече:

„За сите на кои им е тешко во животот – ќе биде добро“!

https://twitter.com/luxcurv/status/1713319390597312982?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1713319390597312982%7Ctwgr%5E814b234d23643a7dd37158c1e49234fc3b494856%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fluxcurv%2Fstatus%2F1713319390597312982image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО