Лирија најуспешна на Државното првенство за деца

Андреј Наков-Спарта
Андреј Наков-Спарта

Борачите на Лирија од Скопје беа најуспешни на Државното првенство за деца (родени 1999, 2000, 2001 и 2002 година), што се одржа викендoв во Штип. На Првенството учествуваа 100 натпреварувачи од 10 клубови од Македонија. Потоа следуваат Балканец, Тефејуз, Бучим и Неготино.

Резултатите по категории:

32 кг
1. Бесир Алили (Лирија)
2. Феруку Муамед (Лирија)
3. Суад Рамани (Лирија)

35 кг
1. Салихаси Аид (Тефејуз)
2. Феруку Омер (Лирија)
3. Бељули Јасин (Лирија)
3. Тасев Филип (Балканец)
38 кг
1. Омер Фуга (Лирија)
2. Мартин Стојанов (Балканец)
3. Мартин Костадинов (Бучим)
3. Иљаз Самет (Тефејуз)
42 кг

1. Халит Османи (Лирија)
2. Емре Беќиров (Балканец)
3. Бобан Мијалев (Налканец)
3. Џафери Ертан (Лирија)

47 кг
1. Фати Вејсели (Лирија)
2. Зеид Фуга (Лирија)
3. Рамани Кујтим (Тефејуз)
3. Давид Мишев (Балканец)

53 кг
1. Шаип Брава (Лирија)
2. Хамза Јашари (Лирија)
3. Ѓорги Божинов (Бучим)
3. Џан Демиров (Балканец)
59 кг
1. Реџепи Минир (Лирија)
2. Роберт Костовски (Неготино)
3. Хајдари Бајрам (Тефејуз)
3. Столе Ефтимов (Спартак)

66 кг

1. Андреј Наков (Спартак)
2. Јане Буровски (Неготино)
3. Шабан Сејфули (Студеничани)
3. Иле Буровски (Неготино)

73 кг

1. Буњамин Нуиши (Тефејуз)

2. Џан Назифов (Бучим)
3. Алими Зејнулах (Лирија)
3. Петар Тодев (Балканец)

85 кг

1. Дарко Иванов (Балканец)
2. Бехар Демири (Студеничани)
3. Висар Фаризи (Лирија)
3. Ристе Недев (Неготино)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО