Лирија и 7 Мај најуспешни на Државното првенство за пионери

337

Вчера во Кочани се одржа Државното првенство во борење за пионери (У-15), при што најуспешни беа екипте на Лирија во машка и 7 Мај во женска конкуренција.

Мажи: Лирија 30, Балканец 26, Чаир 20, Бучим 19, Студеничани 15, Борец 10, Неготино 9, Тефејуз 7, Вардар и Киро Ристов по 4 и Спартак 2.

Жени: „7 Мај“ со 35 поени, пред Вардар со 20 и Балканец и Бучим со 8, Лирија 5, Чаир 4 и Киро Ристов 2.

Со ова завршија натпреварите кои се бодуваа за Купот на Македонија. Неофицијално, Купот го освоија Лирија (мажи) и Вардар (жени).

Жално е Андреа Нисева и другарите од Олмпија беа во салата и не можеа да се борат со врсниците, освен четворица кои се регистрирани за Чаир.

Да потсетиме дека Нисева стана шампион на Бугарија и има отворена понуда да настапува за бугарската репрезентација.

Резултати
34-38 кг
1.Ристе Ставрев-Бучим
2. Леон Манов-Балканец
3.Фатон Јусуфовски-Тефејуз
3.Омар Џафери-Чаир

41 кг
1. Харбин Бошњак-Чаир
2.Никола Гицев – Балканец
3.Христијан Стојмиров – Неготино
3.Воислав Визински – Вардар

44 кг
1.Мердијан Џелили – Лирија
2.Абдула Османи – Студеничани
3.Александар Михаилов – Киро Ристов
3.Матеј Неделковски – Вардар

48 кг
1.Флип Глигоров-Бучим Мухамед Вјесели-Тефејуз
2.Марио Ананиев – Бучим
3.Суфијан Синани-Лирија
3.Сердар Ибрагимов – Бучим

52 кг
1.Халит Салиоски-Лирија
2.Мустафа Салиу – Чаир
3.Ари Хасани – Лирија
3.Леон Стојанов-Чаир

57 кг
1.Трим Исмаили-Лирија
2.Семин Азизи – Чаир Иван Јовановски-Неготино
3.Емир Лутфи-Тефејуз
3.Давид Гицев – Киро Ристов

62 кг
1.Фљамур Исмаили – Лирија
2.Зоран Шоров-Балканец
3.Иван Јовановски – Неготино
3.Мијази Јусуфовски – Тефејуз

68 кг
1.Омар Мемеди-Лирија
2.Стефан Георгиев-Неготино  
3.Артан Мемед – Лирија Акан
3.Филип Ангелов – Спартак

75 кг
1.Ердин Зејнелов-Борец
2.Мухсин Алиу – Студеничани
3.Давид Мансиев-Балканец
3.Асан Кариман-Борец

85 кг
1.Убејд Алиу-Студеничани
2.Тео Стојков – Балканец
3.Христијан Ицев-Балканец
3.Филип Ивановски – Балканец

Жени

42 кг
1.Садије Дура – Лирија
2.Марија Велјановска – 7 Мај
3.Кристина Цветанова – 7 Мај

46 кг
1.Елена Дејкоска – 7 Мај
2.Бојана Ковачева – Чаир
3.Дора Илиева – Киро Ристов
3.Сандра Ангеловска – Бучим

50 кг
1.Ангела Стојановска – 7 Мај
2.Клара Спасовска – Балканец
3.Избела Пешкова – Ренџер

54 кг
1.Деспина Богеска – 7 Мај
2.Мила Данилова – Балканец
3.Илина Јовановска – Вардар

58 кг
1.Тамара Цветкоска – 7 Мај
2.Анастасија Нешковиќ – Вардар
3.Ангела Мрчковска – Вардар

62 кг
1.Аниса Арсова – Вардар
2.Теодора Јанчевска – 7 Мај

66 кг
1.Мелани Младеновска – Бучим
2.Нина Славевска – Вардар
3.Марија Ѓоргиевска – Вардар
3.Ева Георгиева – Вардар