Ласло Тот е избран за претседател на Eвропската џудо унија

86

Ласло Тот е новиот претседател на Eвропската џудо унија.

Денеска на вонредниот Конгрес ЕЏУ во Виена Тот е избран за претседател со мнозинство гласовите на делегатите, меѓу кои е и гласот на претседателот на Џудо федерацијата на Македонија, Владимир Трпаноски.