Кро Кап: Плукањето е наш национален спорт и тоа треба така да го прифатиме!

Cro Cop so dukser

Мирко Филиповиќ денеска повторно преку својот официјален фејсбук профил и се обрати на јавноста во врска со ситуацијата во која се најде и за која медиумите на големо известуваа. Иако разочаран од однесувањето на медиумите, Кро Кап е свесен за фактот дека ги прекршил правилата.

Изјавата на Кро Кап ви ја пренасаме во целост.

„Еве драги пријатели, бидејќи почитуваните медиуми се испукаа во дисциплината кој повеќе ќе фрли кал, редно беше да се јавам и јас, иако требаше да се насмеам и да одмавнам со раката и да уживам во својата крваво заработена пензија, ама ред си е ред.

Научив две работи за сето ова, дека човекот учи додека е жив и дека никој не е пророк во своето село. Медиумите подготвено плукаа, бидејќи земав нешто за да се обиде да ја санирам повредата и со средството кое го користат голем број на спортисти, иако го забрануваат, затоа што во мали количини е лек и многу тешко или не докажливо во телото, кое самото го произведува. И солна киселина ќе се напиев ако ми ги санираше повредите, да го спасам настапоти да ги решам болките. Дури и обичните витамински инфузии се забранети, а да не зборуваме понатаму, а работата да биде полоша или подобра, како ќе се земе, ако лекарот ти направи терапевтски извештај, по тоа таа агенција може истото да ти го одобри и тогаш нема проблем. Тогаш може, но без прашање не може!

Во суштина, фрлаа и дрвја и камења по мене, секој втор збор- допинг. Ќе разберев да отидев да се борбам и по неа да објавеја позитивен резултат за некои недозволени средства. Иако допингот подразбира подобрување физички способности, а јас ниту за тоао направив тоа, ниту можев да има некаква корист од тоа, а ме нападнаа и ме влечеа како да имам камен од Криптон за време на борбата во суспензорот и дека затоа имав таква кариера, не поради животниските тренинзи и секакви одрекувања, но плукањето е нашиот национален спорт и тоа треба така и да го прифатам.

Испадна срање кое не ми требаше и тоа е само затоа што сакав да бидам коректен, но кога на луѓето ќе им ја нафрлиш топката на волеј, за очекување е дека ќе ја заковаат. Еби го, такви сме сите ние! Не се лутам на никого, сето тоа е моја грешка, но не што го земав хормонот за раст за да се обидам да го залечам рамото, туку што глумев чесен човек и сам и пријавив, но веројатно така требаше да биде, во секој случај, и така на крајот на својот боречки пат. Кој знае зошто е ова и добро и кој знае од што се ме поштеди. Секое зло за некое добро.

Единствено не беше фер од новинарите така да ме распнат. Ниту направив некаква штета, ниту ја одработив таа борба, самиот го информирав работодавачот дека имам сериозни повреди и дека земав хормонот за рехабилитација и по препорака на професијата и уште им понудив да ги испратам наодите и снимката од магнетна резонанца, каде што се се гледа. Се за џабе, ајде да го згазиме, но што е тука е, идната недела таа агенција ќе соопшти дека ќе ме суспендираат, наместо четири на само две години, затоа што бев фер и коректен!? Иако претходно и реков дека борбата нема да ја одработам и дека ќе се пензионирам, бидејќи телото е премногу оштетено и дека рамо е резултат на тоа и во 42 години немам време, ниту волја, да бидам искрен, да чекам да се излечам, а тоа е процес од најмалку една година. Јас навистина не можам повеќе. Сепак, ми направија непотребен циркус, но тоа е така. Такви се правилата и тоа треба да се почитува! И ги почитувам!

Според мислењето на луѓето кои до пладне се мразат самите себе, а попладне целиот свет и кои не можат да поднесат нечиј успех, ќе се замарам кога наместо од мојата крвава работа и пот ќе живеам од нивното мислења. Поздрав“!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО