Конор Мек Грегор го нападна татко му на Хабиб, нарекувајќи го страшливец

67

Поранешниот шампион во лесна категорија Конор Мек Грегор ќе се сретне со актуелниот шампион Хабиб Нурмагомедов на 6 октомври во Лас Вегас, но непријателствата меѓу нив не запираат.

По се она што се случуваше за време ма УФЦ 223 и судската разврска потоа, неодмана на оганот бензин додаде таткото на Хабиб Абдулманап изјави дека никој не е во можност да му помогне на Мек Грегор во подготовките за УФЦ 229, a денес Ирецот одлучи да му одговори на овој „страшливец“:

Абдулманап Нурмагомедов може да те видам. Се криеш зад лажна почит, како твојот син. Трепериш страшливецу.

Снимката што ја искористи Мек Грегор во неговата објава е неговиот напад, при што се гледа исплашеното лице на Хабиб.