КЕВИН КОСТНЕР: ММА би требало да биде олимписки спорт

Kevin-Costner

Кевин Костнер не залутан во спортот, па така не и во ММА.

Двократниот добитник на Оскар во улогите во филмовите како Chasing Dreams, Bull Durham, Field of Dreams, For Love of the Game i The Upside of Anger стана синоним за „филмовите за бејзбол“. Костнер беше дури и косопственик на Безбол клубот „Лејк канти филдерс“, но неговата љубов кон спортот не запира на безболот, бидејќи 61-годишната филмска ѕвезда е исто така голем фан на ММА.

„Дали е УФЦ дел од Олимписките игри? Јас мислам дека треба да биде. Го следам последните 15 години, ова е еден од најдобрите спортови во светот. Ми се допаѓа драмата и начинот на кој управуваат со својот спорт“, вели Костнер.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО