Кеикс со четири медали на „Купот на шампионите“

171

На „Купот на шампионите“ во Подгорица, Црна Гора, седумината каратисти на Кеикс освоија 4 медали –  1 златен, 1 сребрен и 2 бронзени.

Јусра Адеми (У-16, +59 кг) освои злато извојувајќи пет победи, додека Јанина Дардишта (У-14, +47) го освои сребрениот медал со 4 борби, а Мевлуд Мемеди (У-21, -67 кг) доби три борби за бронза, како и Бериз Куртановиќ (У-18, +76 кг).

На турнирот настапија и Сајра Морина (У-18, +59 кг), Јасин Османи (У-16, +70 кг) и Јан Дардишта У-14, +55 кг).