Каратистите на Светското универзитетско првенство во Португалија

Makpetrol so znameto i tablata na SP univerzitetsko

На Светското универзитетско првенство во карате од 10 до 13 август настапува и нашата студенстка репрезентација во состав: Сара Радичевска, Симона Заборска, Наташа и Моника Стефановски, предводени од селекторот на репрезентацијата Бошко Заборски.

Makpetrol dvizenje ulici so znameto na SP univerz

На ова Светско првенство во организцаија на ФИСУ (Светска студентска организација) во Брага, Португалија, ќе настапат 39 држави со над 400 натпреварувачи. Јапонија, Франција, Египет и други настапуваат во комплетни состави.

fisu 2016 plakat

Да потсетиме дека на Универзијадата во Загреб и Ријека нашите студенти каратисити освоија еден сребрен и три бронзени медали.

Makpetrol so znaminjata MKD SAD na SP

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО