Каратистите на Макпетрол не дозволија промена на врвот во генералниот пласман на Државното првенство

На Државното првенство во карате за сениори, во борби и во кати, каратистите на Макпетрол не дозволија промена на врвот во генералниот пласман на првенството и тие повторно се најуспешен клуб на овој Државен шампионат.

Макпетрол е најуспешен клуб со вкупно освоени 13 медали – 6 златни, 4 сребрени
и 3 брозени медали.

На второто место е Олмпик спорт 2007 6 (3-0-3), трет е
Фунакоши Гичин 6 (2-2-2), па следат Сансаи Метал Апостолов 3 (2-02-1), Штип 4 (1-0-
3), Фати 1 (1-0-0), Вардар 2 (0-1-1), Башкими 1 (0-1-0), Металург, Бонсаи, Дибра,
Солидарност, Гладијатор, Цветан Димов и Ринија по 1сребро, Кизаме 2 бронзи,
Шкендија, Шампион, Кунсуто, ЈКШ Центар самурај, Дрини и Ботони по 1 бронза.

ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ОСВОИЈА:
1.Симона Заборска -55 кг
2.Ангела Мојсовска -68 кг
3.Петар Заборски -75 кг
4.Петар Спасеновски -84 кг
5.Стефан Стојановиќ + 84 кг
6.Екипно борби мажи (Петар Заборски -капитен, Петар Спасеновски, Давид Петков, Стефан Стојановиќ, Витомир Трајковски, Данило Божовиќ и Димитар Лозановски)

СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ ОСВОИЈА
7. Женскиот тим во борби (Симона Заборска, Викторија Јовановска, Ангела
Мојсовска, и Јована Мицковска)
8.Давид Петков -67 кг
9.Викторија Јовановска -61 кг
10.Витомир Трајковски -84 кг

БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ
11.Јована Мицовска –61 кг
12.Данило Божовиќ +84 кг
13.Димитар Лозановски -67 кг

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО