Каратистите ги бранеа боите на училиштата на Државното првенство во Прилеп

Aleksandar Nedelkjovski prv vo kati Prilep

Денеска во Прилеп се одржа Државното карате превнство за ученици, каде што имаше голем одѕив, при што натпреварувачите достојно ги бранеа боите на своите училишта, а најдобри беа од ОУ „Круме Кепески“ од Скопје со 3 латни, 1 сребрен и 3 бронзени медали.

Screenshot 2016-03-19 12.06.10

Потоа следуваат домашните натпреварувачи  од ОУ „Ѓорче Петров“ и СУГ „Мирче Ацев“, па СУГ „Јосип Броз-тито“ од Скопје итн.

Ivana Avramova ma piedestal Prilep

Александар Неделковски прв во кати 9 одделение, кој беше подобар од Марко Бунтевски, додека на третата позиција се пласираа Александар Спасовски и Блаже Коневски.

Медали во  кати освои и Ѕвонко Николовски сребрен, но и бронзен во борби.

Владанка Аврамова е најдобра во кати кај ученичките, каде што медали освоија и Моника Кох, Ивона Муфтарова.

Меѓу носителите на медали се многу репрезентативци, како сестрите Маријана и Мишела Димоски, Киријана Камческа, Верона Ајдини, Усаме Бајрами, Наум Јованов, Стефан Костиќ, Андреј Ристески, Георги Бановски, Петар Заборски и други.

aNA sAVIK VTORA VO prilep

Симона Симовска е прва во борби во плус 54 килограми пред Ана Савиќ за прва и втора година. Први места во борби освоија и Роберто Ацковски и Доан Османи.

Tigar vo Prilep

Сите резултати од Државно училиштно првенство во карате во Прилеп-2016.

Ipon.mk/В. Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО