Кадетите патуваат на ЕП во борење во Сараево без Рамазан Гаџиханов

Кадетската репрезентација на Македонија во борење слободен стил од 23 до 30 јули ќе учествува на Европското првенство во Сараево, Босна и Херцеговина.

За нашата репрезентација ќе настапат: Аид Салихаси (46 кг), Земри Авдили (50 кг), Мартин Стојанов (54 кг), Давид Мишев (58 кг), Орхан Џафери (63 кг), Бајрам Хајдари (76 кг) и Кадир Камбери (85 кг).

На ЕП нема да патува Рамазан Гаџиханов од Вардар, на што овој клуб предупредуваше дека се прави истата грешка како и со Владимир Егоров на ЕП У-23. Од клубот сметаат дека Гаџиханов е најподготвениот македонски борач кој може да се вмеша во борбта за медал.

Според заменик претседателот на ФБСМ, Дејан Богданов, Гаџиханов три години никаде не се борел, а и на Државното првенство не го освоил првото место.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО