Јованов, Идризи, Реџепи покажаа најмногу на Изборното првенство за кадети!

Fidanco Jovanov na Kadetsko 29.3 2015
Фиданчо Јованов – Бучим

На изборното Државно првенство во борење за кадети во Скопје во слата „Шабан Трстена“ 70 натпреварувачи од 9 клуба си ги одмерија силите, а најмногбу покажаа борачите на БК Лирија од Скопје кои освоија 5 први места, 2 втори и 5 трети. Потоа следат екипите на Балканец (2-3-5), Тефејуз (2-3-3), Бучим (1-0-2), Спартак (0-0-1), 7 Мај Леов (0-1-0), Неготино (0-0-2) и Борец (0-0-2).

Борачи што се истакнаа со својата техника и надмоќност се Фиданчо Јованов, Армин Идризи, Минир Реџепи, Мартин Стојанов…

Во финалето се издвоија неколку борби по својот квалитет и допадливост, но и неизвесност проткаена со пресврти.

БК Тефејуз - Скопје
БК Тефејуз – Скопје

Во категоријата до 50 кг клупските другари Армин Идризи и Амар Мурат од Тефејуз водеа интересна борба, која му припадна на Идризи 6-0, а претходните три ги доби со технички туш, додека до 69 кг Фиданчо Јованов (Бучим) губеше 0-4 против Серхан Шакиров (Балканец), направи целосен превсрт и стана шампион. Уште еден дуел на борачите на Тефејуз ги возбуди клупските страсти, бидејќи Буњамин Нуиши (- 76 кг) водеше со 4-0 и во истата минута е поразен со туш од Рамадан Мустафовски. Исто така и Реџепи Минир (Лирија) и Ефтимов Столе (Спартак) до 63 кг водеа занмилива борба, а не се штедеа борачите на Неготино и Балканец во категоријата до 85 кг Димитар Вандов и Дарко Иванов. Жилава борба имаа Хали Османи и Мартин Стојанов. Елмедин Сејфула беше пресилен за своите противници, бидејќи брзо ги завршуваше борбите, или со туш или со технички туш.

Првенството ќе имаше поголема масовност и квалитет ако се појавеа борачите на Вардар. Поради настапот на Европското првенство за младинци до 23 години во Полска на неговите борачи и зафатеноста на тренерот Љубиша Пешко.

42 кг – 5 учесници 

Шабан Трстена и Армин Идризи
Шабан Трстена и Армин Идризи

1. Халит Османи (Лирија)

2. Мартин Стојанов (Балканец)

3.Бекиров Емре (Балканец)

3. Мијалев Бобан (Балканец)

46 кг – 3 учесници

1. Фати Вејсели (Лирија)

2. Бесар Љумнани (Лирија)

3. Фуркан Амедовски (Тефејуз)

50 кг – 11 учесници

1. Армин Идризи (Тефејуз)

2. Амар Мурат (Тефејуз)

3. Шаип Брава (Лирија)

3. Рамани Кујтим (Тефејуз)

54 кг – 7 учесници

1. Елмедин Сејфулау (Лирија)

2. Теодор Темелкоски (7 Мај Леов)

3. Ѓорги Божинов (Бучим)

3. Исмаили Астрид (Лирија)

58 кг – 6 учесници      Kadetsko proglasuvanje 29.3.2015

1. Реџепи Риад (Лирија)

2. Бесми Амети (Тефејуз)

3. Демиров Нешат (Балканец)

3. Фуга Муаз (Лирија)

3. Басри Јусуфи (Лирија)

63 кг – 12 учесници

1. Реџепи Минир (Лирија)

2. Ефтимов Столе (Спартак)

3. Буровски Јане (Неготино)

69 кг – 9 учесници

1. Јованов Фиданчо (Бучим)

2. Серхан Шакиров (Балканец)   Kadetsko 29.3.2015

3. Буровски Иле (Неготино)

3. Абдул Фета Османи (Лирија)

76 кг – 4 учесници

1. Мустафовски Рамадан (Тефејуз)

2. Буњамин Нуиши (Тефејуз)

3. Тодев Петар (Балканец)

3. Харалампиев Иле (Балканец)

85 кг – 5 учесници

1. Вандов Димитар (Неготино)

2. Иванов Дарко (Балканец)

3. Имери Бурхан (Тефејуз)

3. Иванов Мите (Бучим)

100 кг – 5 учесници

1. Величковски Дарио (Балканец)

2. Буњамин Сејфули (Лирија)

3. Џуклев Јорданчо (Борец)

3. Јорданов Диме (Борец)

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО