Јоел Ромеро и Усада се спогодија

Joel Romero

По некое време по средбата со Роналдо Соуза на УФЦ 194 стана јасно дека Јоел Ромеро бил позтивен на допинг тестот надвор од натпреварувачкиот период.

Ромеро и неговите адвокати докажале дека додаток во исхраната е причината за отстапувањата на нормите во резултатите од тестот. Без знаење на тимот, суплемент содржел и забранета материја од УСАДА.

Првично, тој беше казнет со суспензија од 9 месеци, но по преговорите Комисијата се согласи да му ја намали казната. Се уште не е објавено колкаво ќе биде намалувањето.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО