Јасин Лама и Гоце Јанески не можат да се вратат во Македонија, им го отакажале летот, бараат помош

130

Македонските репрезентативци во бокс симанти од авионот кој требаше да ги врати во Македонија по прекинувањето на Европските квалификации за Олимписките игри во Токио што се одржуваа во Лондон.

Јасин Лама и Гоце Јанески се качиле во авионот, но пред да полета им било соппштено дека летот со одложува. Од Боксерската федерација на Македонија и купиле карти и за лет преку Истанбул, но и од тоа ништо не биднало.

Сега тие се сместени во хотел и чекаат помош од државата како да си дојдат во Македонија, бидејќи аеродромите во Скопје и Охрид се затворени, а во соседството ги примаат само нивните државјани.

Од друга страна, Косово пратило владина авион да ги донесе нивните боксери од Лондон по забраните што настанаа за летање.

Од БМФ очекуваат помош од Министерството за надворешни работи и другите институции.