Изгоре МАКС мај тај стадионот, каде што настапува Алекс Глигор Стојанов (ВИДЕО)

max-muaythapaultaylor

МАКС мај тај стадионот во тајландската Патаја го зафати пожар кој тешко ја оштети градбата.

Овде тренира и често пати настрспува струмичанецот Алекс Глигор Стојанов-Милев.

Штета се проценува на 200 милиони бати, однонсо повеќе од 5 и пол милиони долари.

Stadion Pataja gori

По еден час пожарникарите успеаја да го локализираат пожарот. Целата структура на стадионот е оштетена, а четири лица, менаџерот и вработените се полесно повредени, објави Бангкок пост.

Весникот дознава дека во првичната полициска истрага се сомнева дека пожарот го предизвикале работници кои долше да работат на клима уредот.

https://youtu.be/zoYJ4F1lrZQ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО