Изберени новите селектори на џудо репрезентациите

По предлог на спортскиот директор на Џудо федерацијата на Македонија, Ѓорѓи Стојанов и позитивното мислење на Стручниот совет, Извршниот одбор по електронски пат гласаше и едногласно ги реизбра селекторите на националните селекции.

За селектор на пионерите е избран Александар Фузевски, на кадетите Игор Димитријски, на јуниорите Горан Мицкоски и на сениорите Игор Паскоски, а Киро Здравески е селектор на ветераните.

Испразнетото место селектор за помлади пионери го преземаТрајче Марков.

За член на Стручниот совет е избран Александар Ацески.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО