Изборно првенство за кадети: Лирија прва, Рамазан Гаџиханов убедлив, Блаканец не се појави

Cifliganec vo Prilep so Vardar

Денеска на Изборното првенство за кадети во борење слободен стил во Припел настапија 49 борачи  од 11 клуба. Првенството го одбележа Рамазан Гаџиханов од Вардар, син на Насир Гаџиханов, кој настапуваше за Македонија на Олимписките игри во Сиднеј и го освои седмото место. Рамазан убедливо ги доби сите борби.

Добри борби прикажаа Земри Авидли и Омер Фуга во категоријата до 46 килограми и Јане Буровски и Басри Јусуфи до 69 кг.

Борачите на Балканец и денеска не се појавија на душекот.

42 кг 1 учесник

1.Идар Идриз (Скопје)

46 кг 2 учесници

1.Земри Авдили (Студеничани)

2.Омер Фуга (Лирија)

50 кг 3 учесници

1.Фати Вејсели (Лирија)

2.Халит Османи (Лирија)

3.Ертан Џафери (Лирија)

 54 кг 5 учесници

1.Минир Реџепи (Лирија)

2.Бесар Љумнани (Лирија)

3.Фуркан Аметовски (Тефејуз)

3.Благој Ацков (Бучим)

58 кг 8 учесници

1.Рамазан Гаџиханов (Вардар)

2.Адем Асани (Лирија)

3.Шаип Брава (Лирија)

3.Џихад Исмаили (Лирија)

63 кг9 учесници

1.Андреј Наков (Безбедност)

2.Ружди Елези (Лирија)

3.Муса Адеми (Студеничани)

3.Астрит Исмаили (Лирија)

69 кг 8 учесници

1.Басри Јусуфи (Лирија)

2.Јане Буровски (Неготино)

3.Столе Ефтимов (Спартак)

3.Иле Буровски (Неготино)

76 кг 6 учесници

1.Буњамин Нуиши (Тефејуз)

2.Петар Костов (Спартак)

3.Авни Џемаиловски (Борец)

3.Давид Банов (Бучим)

85 кг 3 учесници

1.Бехар Демири (Студеничани)

2.Кадир Камбери (Борец)

3.Давид Камчевски (Борец)

100 кг 2 учесници

1.Усеин Мечов (Неготино)

2.Андреј Христов (Неготино)

Катерина Мирчевска од 7 Мај Леов и Јулијана Неделковска од Вардар се бореа во единствената женска борба, во која подобра беше Мирчевска.

Лирија е најуспешната екипа на Изборното првенство со 48 бода, а потоа следуваат Неготино 16 и Студеничани 10.

Ipon.mk/В. Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО