Изборно првенство за кадети: Лирија, Балканец и Вардар најуспешни

712

Вчера во Скопје се одржа Изборното  првенство за кадети на кое најуспешна беше екипата на Лирија, а ја следат Блаканец и Вардар.

Вардар покажува голем напредок во оваа година, како и Бучим, Студеничани, Чаир.

Лирија е прва со 28 поени, пред Балканец со 24 и Вардар со 17, потоа следат Бучим 17, Студеничани 13, Тефејуз 11, Чаир 9, Ускана 4, А. Мемеди 4, Неготино 2, Борец 2 итн.

Резултати
-45 кг В
1.Рамадан Рамадани – Студеничани
2.Бесар Амети – Тефејуз
3.Михајло Илиев – Бучим
3.Марко Стојановски – Вардар

-48 кг
1.Стефан Штерјов – Балканец
2.Ѓорги Ѓоргиев – Бучим
3.Алек Георгиев – Балканец

-51 кг В
1.Зулќуфли Асаши – Лирија
2.Реџеп Поцеста – Лирија
3.Стефан  Митев – Бучим
3.Сулејман Гаши – Тефејуз

-55 кг
1.Шакир Бислими – Чаир
2.Арбен Сеиди – Лирија
3.Стефан Стојановски – 7 Мај Леов
3.Костадин Јанев – Бучим

-60 кг
1.Бесир Алили – Лирија
2.Арбин Амети – Лирија
3.Енес Сулејмани – Тефејуз
3.Марко Поповиќ – 7 Мај

-65 кг
1.Ненад Панов – Балканец
2.Амер Ибраими – Ускана
3.Омер Рамадани – Студеничани
3.Марко Андонов – Безбедност

-71 кг В
1.Елведин Фета – Лирија
2.Авди Јашари – Студеничани
3.Тони Николовски – Вардар
3.Стефан Димитров – Бучим

-80 кг
1.Стефан Димчевски – Вардар
2.Мартин Иванов – Бучим
3.Васил Христов – Неготино
3.Дејан Јосифов – Бучим

-92 кг
1.Стефан Станоев – Вардар
2.Меркан Бислими – Чаир
3.Илија Нацев – Балканец

-110 кг
1.Андреј Велинов – Балканец
2.Авдил Џафери  – А.Мемеди
3.Виктор Арсовски – Вардар
Ipon.mk