Хусеин Халиев го заплаши Мек Грегор оти го спомнал името на Рамазан Кадиров

Конор Мек Грегор си дозволи да го спомене претседателот на Чеченија, Рамзан Кадиров, за време на прес-конференцијата за борбата меѓу него и Хабиб Нурмагомедов, која ќе се одржи за 13 дена. Во таа прилика Мек Грегор раскажа приказна во која Кадиров и таткото на Хабиб стоеле заедно во џамијата во Грозни, но таткото на Хабиб бил лицемер затоа што го почитувал Кадиров од страв, но во даден момент е подготвен да го предаде.

Мек Грегор изјави дека има луѓе во Чеченија кои му даваат такви информации, но очигледно не е точно затоа што шампионот во лесна категорија на ВФЦА, која е во сопственост на Рамзан Кадиров му се закани на Конор Мек Гргеор и му рече дека е подобро за него веднаш да се извини.

Еве што му рекол Хусеин Калиев.

„Конор Мек Грегор знае дека Кавказот не е Ирска. Ќе мора да одговораш за твоите зборови и предлагам да се извиниш што е можно поскоро. Ние не им простуваме на навредите на семејната чест на никого. На крајот на краиштата животот не завршува со битката меѓу тебе и Хабиб. Внимавај со проказните, освен ако не си бараш големи главоболки“.

Минатата година Калиев беше блиску до УФЦ, но не беше постигнат договор. Тој го претставува клубот Ахмат и има рекордни 18-1. Погледнете една од неговите победи:

Се чини дека Конор Мек Грегор си го навлече чеченскиот гнев, што не е добра идеја

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО