Хрговиќ и Јока започнаа преговори за борба

Тони Јока и Филип Харговиќ се на пат да го обноват старото ривалство од аматерските години.

Екипите на двајцата ја прифатија понудата на Меѓународната боксерска федерација (ИБФ) да влезат во преговори за борба.

Тоа ќе го одреди следниот задолжителен предизвикувач за светската титула на организацијата.

„Тони Јока официјално прифати и ќе започне разговори со Филип Харговиќ“, соопшти ИБФ.

Ова е последниот елиминатор за појасот.

Хрватот победи против Јока како тинејџер во 2010 година.

Потоа, на Светското првенство во 2015 година, Јока направи сладок реванш и го елиминира во четвртфиналето.

За време на Олимписките игри во 2016 година Французинот повторно победи – во полуфиналето, а по победата Тони стана златен медалист. Харговиќ ја освои бронзата, но и ја оспори победата на Јока.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО