Хабиб распали: Фергусон и Мек Грегор не се моето ниво

Хабиб Нурмагомедов одговори на критиките што ги доби од Конор Мек Грегор и Тони Фергусон. Пред неколку дена, Нурмагомедов се повлече од УФЦ 249 затоа што беше загрижен за коронавирусот и не сакаше да патува. Хабиб тврди дека УФЦ до неодамна не му дала локација за битката на 18 април и тој станал жртва на ограничувањата што ги воведоа за борбата против вирусот.

За жал, нивната борба не успеа по 5-ти пат и веќе е јасно дека мечот е проколнат и можеби нема да го видиме никогаш. Хабиб реши да го потсети Конор дека не сторил ништо против него во кафезот и се откажал како пиле. Шампионот верува дека тој секогаш ќе биде број 1, а Тони и Мек Грегор ќе бидат под него.

„Го скршив последен пат и почна да ја обвинува својата нога. Мек Грегор не може да направи ништо против мене. Тој е нула во кафезот. Што направи против мене? Му го смачкав лицето и почнав да се оправдувам. Порано велеше дека не е во форма, а сега е во форма. Пред неколку дена испрати порака во која пишуваше: „Еј луѓе, ве молам, грижете се за вашето семејство, останете безбедни, останете дома, владата побара од нас да останеме дома“.

Сега вели дека е во добра форма и треба да се бори. За мене, ова е погрешно, јас отсекогаш сум бил вистински, можеби некој ме сака, можеби некој не ме сака. Не е моја работа, но јас секогаш сум бил вистински. Овој човек е лажен, што зборувате, каква е неговата форма? Тој оди на остров и цел ден седи дома како се плаши од овој коронавирус, но не зборува за тоа.

Што се случи на 6 октомври 2018 година? Кога беше на шестмесечен тренинг камп, зборуваше многу лоши работи и потоа се откажа како пиле. До кога Тони Фергусон ќе биде најпривремен шампион во УФЦ, а Конор секогаш ќе биде број 2. Никогаш не може да направи нешто со мене. Во кафезот е нула. Што направи тој? Тој направи нула. Добро, сите зборуваа за неговата борба во стој, јас се борев со него во стој.

Додека сум во УФЦ, Тони секогаш ќе биде привремен шампион, а Мек Грегор секогаш ќе биде број 2. Овие момци секогаш ќе бидат број 2, јас ќе бидам број 1, овие момци ќе бидат број 2. Привремени, лажни, тие момци не се на моето ниво. Тоа е добро, направете борба меѓу нив за привремената титула. Тони заслужува привремена титула, Конор е број 2 и сите знаат кој е најдобриот“, изјави Хабиб за Брет Окамото.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО