Хабиб го смирувал татко му на мечот со Пориер

27

Хабиб Нурмагомедов го смирувал татко му и тренерот Абдулманап за време на борбата за титула во лесна категорија на УФЦ против Дастин Пориер. Русинот забележа уште една импресивна победа, но имаше и тешки моменти во судирот.

„Кога главата на Хабиб е заклучена во гилотина, не можете да се чувствувате добро. Се плашев дека судијата ќе го запре мечот без да провери дали Хабиб е свесен“, призна Абдулманап Нурмагомедов. „Тоа би било скандал. Во нашиот тактички план беше два пати да го положиме вратот. По мечот Хабиб призна дека му е тешко да дише. За време на средбата ми рече да не се грижам“.

„Никогаш не сум го видел вака. Во ред е“, беа смирувачките зборови на Хабиб. За прв пат, тој ме уверуваше.