Хабиб го покажа местото каде што тренира цел живот

134

Хабиб Нурмагомедов продолжува да тренира напорно за борбата закажана за 18 април. Шампионот во лесна категорија ќе го пречека Тони Фергусон, а локацијата сè уште не е позната. За жал, од денес, сите летови се забранети во Русија, а тоа е многу лоша вест за Хабиб, бидејќи не е во можност да патува надвор од земјата и ова ги зголемува шансите за борба меѓу него и Тони да пропадне по петти пат.

Се разбира, има дупка во оваа ситуација и Хабиб може да ја напушти Русија со авион, но мора да добие дозвола од владата. Битката меѓу него и Фергусон на УФЦ 249 продолжува со мистериознисти, а секој ден има нови пречки за нејзината организација.

Неколку дена по 18 април почнуваат Рамазанските пости, за време на кој Нурмагомедов ќе пости, а потоа ќе бидат потребни неколку месеци за да се вртаи во форма. Така, ако нивната борба се откаже, тогаш Хабиб најрано ќе се бори есента. Во моментов е во Дагестан и ни покажа еден од ридовите каде што го поминал целиот живот.

„Јас трчам по овој рид уште од 5 години, толку многу време помина, речиси целиот мој живот“, напиша шампионот на социјалните мрежи.