Лобов: Мек Грегор може да го победи Хабиб во втората пресметка

90

Артем Лобов верува дека Конор Мек Грегор може да го победи Хабиб Нурмагомедов. Тие се бореа на крајот на 2018 година и Хабиб доминираше во мечот, при што го натера противник се предаде во 4-тата рунда. Помина многу време од оваа битка, но расправијата меѓу двата табори не завршува, а штабот на Конор не престанува да бара реванш.

Во почетокот на 2020 година, Мек Грегор се врати со голема победа над Доналд Цероне, со нокаут за 40 секунди. Многу навивачи веруваа дека со неговата сегашна форма, Конор ќе го победи Нурмагомедов. Лобов е исто така меѓу оние кои веруваат во квалитетите на Ирецот и сака да види втор дуел меѓу нив.

„Да бидам искрен, само сакам да го видам Конор да се бори со победникот од мечот Тони и Хабиб, што има повеќе смисла отколку борбата со Гејџи. Секогаш ќе има некој со кој ќе разговара, но кога сте во позиција на Конор и го правите тоа што го направи, нема потреба да докажувате ништо. Конор мора да се бори најдобро во секое време.

Тие сакаа Конор да се бори еднаш, а тој го заврши Цероне за 40 секунди. Тоа е, од сега па натаму треба да се бори само со најдобриот борец. Погледнете го поразот на Конор од Дијаз и како потоа победуваше со три 3 доминантни нокаути. Тој ги надмина проблемите што ги имаше и сега мора да добие реванш со Хабиб. Тоа нема да биде лесна битка, но тоа ќе биде победа за него.

Погледнете ја третата рунда, Хабиб не успеа да направи ниту едно уривање. Конор добро се снајде во та рунда и никој не го сторил тоа против Хабиб. Има јасни причини кои покажуваат дека тој сега е фокусиран и ќе ја добие втората битка“, изјави Лобов.

View this post on Instagram

Lets go Brother! 👊@thenotoriousmma

A post shared by Artem Lobov (@rushammer) on