Големината е битна! Ѕведите на УФЦ изгледаат ситно спрема Шек! (ФОТО)

134
Shaq-i-Werdum2
Шекил О’нил и Фабрицио Вердум

УФЦ под својот покрив држи неколку горостасни борци кои со нивниот изглед и големина изгледаат импресивно. Но големината често е само прашање на перспектива, а легендарниот Шекил О’Нил ни дава една навистина интересна.

Јоел Ромеро, Фабрицио Вердум или Алистер Оверем, сите се големите момци со кои повеќето луѓе би избегнале каква било конфронтација. Но и тие може да изгледаат како обични мали луѓе ако покрај нив се најде легендарниот Шек.

Кошаркарска легенда со своите 217 сантиметри и 147 килограми тежина е еден од најголемите играчи во историјата на НБА. О’Нил едено време размислуваше и за ММА кариера, иако за него би требало да се направи посебна категорија, бидејќи дебело ја надминува текшаката граница во повеќето организации.

Со такви пропорции и Брок Леснар делува просечно (освен неговите натпросечно чудни тетоважи на градите).

Шек и кралот на тешкашите Фабрицио Вердум.

Shaq-i-Reem
Шек и Д’Реем
Shaq-i-Rampage
Шек и Рампаж
Shaq-i-Romero
Шек и Ромеро
Шек и Меган Оливи
Шек и Меган Оливи
Shaq-i-Edgar
Шек и Едгар
Shaq-i-Miesha
Шек и Миша
Shaq-i-Ronda
Шек и Ронда
Shaq-i-Dana
Шек и Дана
Shaq-i-drugi-crnac
И Шек е помал од изфрлувачот и глумец Калвин Лан