Го воведоа Мухамед Али во Куќата на славните на кечерството

Мухамед Али многумина го сметаат за најдобриот боксер на сите времиња, а други се подготвени да одат уште подалеку и да кажат дека тој е број 1 во историјата на спортот. Сепак, тешко дека има многу луѓе кои би го поврзале со борење. Сепак, во 1985 година тој беше специјален гостин на најголемата организација за демонстративно борење во светот, ВВФ/ WWF. Ова е причината поради која 39 години подоцна му е доделено место во „Куќата на славните“.

Во тоа време Али повеќе не беше активен спортист, сепак уживаше огромна популарност надвор од рингот.

Вдовицата на боксерот, Лони Али, лично ја прифати честа во име на нејзиниот сопруг минатата недела. Таа беше поканета на специјална церемонија за време на Врестле манија 40.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО