Глори го обвини Вжосек за масовната тепачка во Белгија

Извршниот директор на Глори, Скот Рудман, го нападна Аркадиуш Вжосек по неговата изјава на социјалните мрежи. Полјакот се бореше со Бадр Хари минатиот викенд. За жал, се тргна наопаку во Триксо арената во Хаселт, Белгија, па дојде до тепачки меѓу групи навивачи.

Веднаш по настанот Вжосек напиша дека Полјаците не се виновни, но подоцна ќе навлезе во детали. Тој никогаш не го направи тоа, туку го ублажи тонот и напиша дека масовната тепачка е напад на убавината на спортот. Битката меѓу Хари и Вжосек беше прекината по втората рунда.

Арек имаше шанса да ги разубеди своите фанови, но наместо тоа отиде кај нив и почна да ги поздравува. Неколку секунди подоцна, сцените станаа грди и почнаа да летаат столици и предмети. Вжосек е љубител на фудбалот и Полјаците кои беа во салата испаднаа дека се фудбалски хулигани.

Во коментарите под изјавата на Вжосек Рудман напиша:

„За жал, најлошото однесување надвор од рингот дојде од вас. Избришете го вашиот профил. Нема простор за хулиганство во Глори и кик боксот.

ГЛОРИ во моментов води истрага и ветува судење и остри казни за сторителите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО