„ГЛАСАМ ЗА“-МАРТИН СТОЈМЕНОВ: Каратето не е спорт, тоа е живот!

288

Martin Stojmenov pod Osogovo

Откако каратето влезе во најтесна конкуренција за иден спорт на Олимписките игри 2020 во Токио, Јапонија, почна да се организира гласање во светот меѓу љубителите на спортот кој спорт сакаат да се најде на Олимпијадата. IPON.MK ја почнува акцијата „ГЛАСАМ ЗА“.

Акцијата ја продолжуваме со освојувачот на бронзениот медал на Европското првенство 2014 година во Лисаб0н, Португалија, во јуниорска конкуренција, МАРТИН СТОЈМЕНОВ.

„Како носител на државни, балкански и европски медали, со огромна љубов спрема карате спортот, кој 13 години е дел од мојот живот, го подржувам да влезе во семјеството на олимписки спортови. Сакам да се оствари сонот на милони каратисти од целиот свет. Гласам ЗА, затоа што тоа не е спорт, тоа е живот! Можеби еден ден ќе ми се оствари сонот, токму јас да бидам носител на еден од олимписките медали“.

Гласајте за каратето на Олимпсиките игри 2020 тука http://community.ispo.com/welche-sportart-sollte-2020-olympisch-werden/view-poll/9d07e51b81dea6eefe218a6e2d4a9972

ipon.mk/В.Д.