Герче Димов најдобар борач на „Александар Калајџиев“

Fidanco prv na Kaljdziev 4

Кадетот Герче Димов (-54 кг) од БК Бучим е прогласен за најдобар борач на Меморијалниот турнир „Александар Калајџиев“ за пионери, кадети и младинци во Радовиш.

Aleksandar kajaldziev 4 site

Победници станаа и Фиданчо Јованов (-69 кг) кадети,  Иван Јанев (-60 кг) и Никола Петров (-66 кг) во младинска конкуренција, сите од Бучим.

На турнирот учетствуваа 30 борачи од повеќе клубови од Македонија.

Борбата меќу Димов и Андон Доровски од Неготино е најинтересната на „Александар Калајџиев“.

Следува дополнување….

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО