Фирмата на Конор Мек Грегор со голема финасиска загуба, но …

Ирската фирма на Конор Мек Грегор претрпе сериозен финансиски удар. McGregor Sports and Entertainment LTD забележа загуба од 309.462 евра за 12 месеци.

Компанијата генерираше загуба од 664,170 евра во 2018 година, а во 2017 година се врати со 470.923 евра.

Компанијата е создадена за да управува со активностите на „Озлогласениот“ во спортот. Иако износите се сериозни, тие не претставуваат тежок проблем за богатството на Мек Грегор, проценето меѓу 47 и 110 милиони долари.

Во најголемата борба против Хабиб Нурмагомедов во УФЦ 229 во 2018 година заработи три милиони долари само за битката. Иако изгуби, тој заработи многу пари. Мек Грегор исто така доби сериозен удел на платените гледања (ППГ), со што заработи 30 милиони долари.

И тука треба да се забележи дека спонзорствата не се пресметани. Мистик Мек го обнови договорот со Рибок, кој му плаќаше пристојни 5 милиони долари годишно.

https://www.facebook.com/fight359/videos/557667771707402/

Сепак, најголемиот финансиски успех на Ирецот потекнува од неговиот бренд со виски, „Пропер бр.12“. Во мај беше сосема видливо дека неговата компанија постигна огромна продажба од една милијарда долари во својата прва година. Мек Грегор не запира тука и бара нови инвестиции.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО