Фати Вејсели поразен од Словенцот Хабат на Светското првенство, денес настапува и Егоров

54

Фати Вејсели загуби во првата борба на Светското првенство во борење во Нур Султан, Казахстан, од Словенецот Давид Хабит со 1-9 во катгеоријата до 65 килограми.

Денеска настапува и нашиот втор репрезентативец Владимир Егоров (-57 кг) и ќе се бори против Американецот Датон Фикс.

Македонија на на ова СП настапува со четоворица борачи, покрај Вејсели и Егоров за нашата репрезентација ќе настапат и Елмедин Сејфулау и Могамедгаџи Нуров.