Фахик Весели освои сребрен медал на ВКФ купот во Пореч

666

Фахик Весели се закити со сребрен медал на ВКФ купот во Пореч, Хрватска, во У-21 до 60 килограми.

Весели од Олимпик спорт од Скопје извојува четири победи, а во финалето загуби од Павле Дујаковиќ (БиХ) 3-5.

Марија Милева стигна до репасаж.

Да потсетиме дека вчера Марио Свинарски освои бронза.

Резултати – ВКФ Куп У-21:
-50 кг
Верона Ајдини – Алесија Нарди (Италија) 0-2

-55 кг
Марија Милева – Џулија Теифрето (Италија) 8-0
Марија Милева – Вероника Бурнори (Италија) 0-5
Репасаж
Марија Милева – Урса Хаберл (Словенија) 2-8

+68 кг
Симона Симовска – Дарија Осадчук (Украина) 2-4

-60 кг
Фахик Весели – Дмитро Скрипник (Украина) 3-3
Фахик Весели –Анас Абделмаки (Белгија) 1-0
Фахик Весели – Аминга Гулиев (Азербејџан) 6-1
Фахик Весели – Кармин Лучијано (Италија) 1-1
Финале
Фахик Весели – Павле Дујаковиќ (Босна и Херцеговина) 3-5

-75 кг
Марио Свинарски – Квентин Маходен (Белгија) 3-4
Репасаж
Марио Свинарски – Олех Пашченко (Украина) 4-3
Марио Свинарски –Лукас Грос (Германија) 6-0
Марио Свинарски – Александар Злобин (Украина) 3-0
За бронза
Марио Свинарски – Фарид Агаев (Азербејџан)  4-1

Кати
Александар Неделковски со 2,94 втор во 1.група, 7-ми во вториот круг со 22,58 – во купниот пласман е 13-ти