Фабрицио Вердум стана доушник на УСАДА и доби намалување на казната

71

Поранешниот шампион во тешка категорија на УФЦ, Фабрицио Вердум значително помогна на УСАДА и доби казна од 10 месеци. Во средината на 2018 година, 42-годишниот Бразилец беше позитивен на допинг тестот и доби казна од две години. „Ваи Кавало“ не престана да тврди дека тоа се должи на загадени адитиви, но тоа не му помогна. Сега со оваа намалување на казната Вердум ќе може да се бори по 1 април 2020 година.

Долго време го убедуваше УФЦ да го ослободи од неговиот договор да се бори на друго место, но не го послушаа и не беше ослободен. Во октомври 2018 година, Вердум рече дека УСАДА сака да биде поткажувач за да ја намали казната, но ги одби. Тогаш Бразилецот рече дека тоа е далеку од неговите принципи и дека никогаш нема да го стори тоа.

Времињата се менуваат и очигледно поранешниот шампион се премисли, бидејќи намалувањето на неговата казна не е случајност. Вердум има скорд 23-8-1 во ММА и има добиено 3 од последните 5 борби. Во неговата последна борба загуби со нокаут од Александар Волков во март 2018 година.