ЕСВ Минхен ост на Далибор Богданов победи, но тој не постави рекорд (ФОТО)

Dalibor Bogdanov 28.11.2015 borba

ЕСВ Минхен ост на Далибор Богданов го победи ТСВ Торстберг со 38-16 во Обер лигата на Германија.

Dalibor Bogdanov 28.11.2015 2

За жал, Богданов не постави рекорд како што планираше, сепак ова е успешна сезона за него.

„Не ми се оствари она што го посакував,,не успеав сезоната да ја заврашам без пораз. За прв пат оваа сезона бев поразен. Настапив во категоријата до 75 кг во слободен стил. Тоа беше.јака и жестока борба. Прва рунда 4-2, но направив грешка во 4-тата минута или првата минута од втората рунда, за жал или среќа на противникот Јакоб Роттенајцхер, грешката ме чинеше многу  изгубив со туш,.но екипно победивме- ЕСВ Минхен Ост 38:16 ТСВ Тростберг, изјави Богданов за Ipon.mk.

Dalibor Bogdanov tus 28.11.2015

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО